De eerste winkel die Ger Schoen opende was in 1973, een schoenmakerij op de Steenweg te Utrecht. In die periode was er behoefte aan snel-reparatie van schoenen waar de klant op kon wachten. In 1975 opende Ger samen met zijn compagnon verschillende schoenmakerijen onder de naam ‘Umac’ in Maarssen, Driebergen, Hoog Catharijne en heel even in Barneveld. Deze keten is uit het straatbeeld verdwenen, maar ondertussen ging Ger verder met uitbreiding in winkels onder de naam Ger Schoen Lederwaren.

De eerstvolgende winkel werd ‘Ger Schoen Lederwaren’ zoals we die kennen en die opende in 1979, ook op de Steenweg. In deze winkel vindt de klant geen schoenen maar wel met zorg uitgekozen lederwaren en accessoires. Toch begon het in 1982 te kriebelen, want Ger heeft wederom een schoenmakerij geopend. Ook deze schoenmakerij bevond zich op de Steenweg. Met drie winkels in dezelfde straat werd Ger Schoen mede beeldbepalend in de binnenstad.

De tweede Ger Schoen Lederwaren werd geopend in 1989 op de Lijnmarkt in Utrecht. Dat was het moment dat zoon Eelco Schoen in het bedrijf stapte. In 1995 werd de derde Ger Schoen Lederwaren in Amersfoort geopend en stapte dochter Carla Schoen in de zaak. Samen met haar vader en broer zorgde zij voor een groei van de keten Ger Schoen Lederwaren: 1996 werden zaken geopend in Arnhem en Zeist, in 2002 in Leusden, 2003 in Veenendaal en tot slot in 2007 in Velp.

Op dit moment heeft de familie Schoen 4 lederwaren zaken. Te weten in Utrecht, Amersfoort, Arnhem en in Zeist.